DEFINITIVE GUIDE KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI IçIN

Definitive Guide Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri için

Definitive Guide Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri için

Blog Article

Temiz gazlı sistemler, alandaki malzemenin değerli ve duygulu evetğu, akarsu hasarının asla onaylama edilemeyeceği ortamlarda etkili şekilde kullanılırlar.

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Otomatik Çaldatmaışma: Yöntem otomatik olarak yangını algılar ve beniâdem müdahalesine lüzumlu kalmadan devreye girer.

Ceninisakıt cirim dahi olsa; karbondioksit doğal gazının solunması hayati tehlikelere illet olmaktadır. Bu yüzden gerekli olan çallıkışmaların dikkatlice mimarilması ve sisteme oranlı asayiş tedbirlerinin behemehâl allıkınmış olması gerekiyor.

Boğma: Deniz damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri zorlar ve yangının büyümesini engeller.

Opsiyonel olarak dizge istenirse elektronik tartı sistemi ile tasarım edilmektedir. Bu durumda teleskopik çulama valf ve askı sistemi kullanılır. Elektronik tartı sistemi her bir silindir yürekin ayrı modüllerin bir loop kablosuyla esas muayene paneline ilgilanması ile tesis edilmelidir.

Tıbbi Laboratuvarlar: Santimantal ekipmanların bulunmuş olduğu laboratuvarlarda yangın emniyetliği sağlar.

Bu yangınlarda inert maddeler bağırsakeren kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen kontakı bu şekilde kesilir.

Bu sayede, ab sıcaklığının mergup düzeyde tutulması ve kullanıma müheyya olması katkısızlanır. Bu tankların içerisinde, serpantin bulunmaması hasebiyle tanklar emaye ile kaplanır ve korozyona karşı daha dayanıklı hale gelirler.

Kenarıcı malzeme ciğerermeyen ve cihetıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri öbür kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Ancak bu sistemin özge sistemlere nispeten henüz kesifı güvenlik önlemlerinin düzenınmasından sonra kurulması ve kullanılması gerekmektedir.

Bu tekniğe bir diğer dobra örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı yerın önsından ana yangına yakın kontrollü bir yangın kafalatılır.

Elektrik yangınlarında kullanılan CO2 yangın söndürme sistemi içerisinde çitndırdığı karbondioksit malzemesiyle beraberinde yangını tesirsiz hale getirmektedir.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, lokal uygulamalardan bilistifade ve deşarj süresine ve çevreleyen Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? emeksiz %50 elan yoğun ve henüz tehlikeli olan karbondioksitin dinamiklerine istinaden münhal ortamlarda da kullanılabilir.

Report this page